På äventyr i skogen

Idag klädde jag på mig massor med kläder eftersom termometern visade -14 grader, Sen gick jag och Fröja ut i skogen på upptäcksfärd =) Hon gick runt och nosade på allt möjligt, hittade lite fina pinnar osv.. Tänkte prova lite sök med Fröja så jag lade ut ett godisspår som bestod av Frolic provade lite smått och la ut 5 bitar, på stubbar och bredvid pinnar. Fröja förstod direkt vad de var frågan om så hon började genast leta och hittade alla godisbitar =) så himla duktig.. De kommer vi prova fler gånger! Fick en trött hund med mig hem, hon somnade nästan på en gång.. Här kommer lite bilder!


På vägen till skogen


klarblå himmel och solen skiner


Fröja väntar på att matte ska bli klar med spåret =)


Hittade en gobit


Prosit! solen lyser rakt i ögonen =)


Njuter av utsikten





/Emilie


sol -10 grader

hade vi här idag på fm.. passade på att gå ut och ta lite bilder, Fröja var inte lika imponerad =)














Myspys med matte











Tiden går så fort!

Fröja är redan över 5 månader, hon växer så de knakar och man börjar se hennes personlighet mer, vad hon kommer bli för hund när hon blir "stor" hon lär sig nya saker hela tiden sitt, ligg, stanna kvar och att vara lös. Hon är helt överlycklig när hon får springa runt på mammas och pappas gård helt själv =) duktig och kommer när man ropar oxå.. Hon har blivit mycke mörkare i pälsen, men fortfarande med ljusa tecken jätte fin..

Konjack är hos husse än som jag saknar den lilla killen är så lugnt och tyst när inte han är hemma =) vet ju att han har de jätte bra, men ändå har man vant sig nu när husse jobbar i norge att konjack mest är här.. jaja bara någon vecka kvar sen kommer han hem..


/Emile

Äntligen!

Tomten kom med en kamera i julklapp =) så nu kan jag ta riktiga bilder..
Här är från Fröjas första julafton.



Vilar lite


Mammas och pappas hund Frasse


Så stilig!



God fortsättning

God-Jul och Gott nytt år

Önskar Fröja och Konjack!








Konjack testar

Lite nya saker tror jag...


Här har han min bikini överdel =) han kom ut med den från rummet hade väl råkat fastna. eller så kanske han tycker de är fint =)



Och här har han byggt en koja, eller leker kurragömma kanske?


Han kan den där hunden,,

Nu är båda hundarna hos min bror över helgen, sj är jag på väg till sthlm ska julhandla lite.
Trevlig helg.
/Emilie


Busiga hund!

Gårdagen var vi hem till farmor, hundarna vart lika glada som vanligt =) På vägen dit gick konjack och nosade såg att han var ganska ivrig, fick se rådjursspår som han följde.. Efter ett tag började han dra som bara den försökte få med honom men de var lättare sagt än gjort, lät han gå dit han ville så rätt va de var bara tvärstannade han och viftade på svansen.. Han hade hittat en plats där rådjuren troligtvis brukar sova =) Gissa om han var stolt min lilla älskling. Inte nog med de så kom de två rådjur springandes förbi oss när vi gick där ifrån.. En riktig turdag! När vi var hos farmor satt jag, Fröja och farmor i köket konjack gick runt och tittade, efter ett tag vart de väldigt tyst ropade på konjack men han kom inte.. Gick och kollade vart han va, hittade han ingenstans?! Fick se att dörren inte var riktigt stängd så den rackarn hade gett sig ut på egen hand letade kanske tio min sen fick jag se en liten hund bakom husknuten.. Höll på att få slag innan jag hitta honom, va mörkt ute, hann gå några tankar genom huvudet. Va jätte rädd att han skulle bli påkörd eller nåt annat hemskt, usch. som tur var kom han hem oskadd..

/Emilie


Ny vecka!

Ja då var det måndag igen, dagarna rusar förbi och idag är det bara 9 dagar kvar till Julafton...
Igår tog vi en kvällspromenad med pappa, Hundarna var jätte duktiga! Konjack och pappa busade i snön kastade snöboll.. Konjack är en riktig "fighter" även fast han nästan försvinner helt med sina korta ben i snön ska han leka och fånga snöbollar han ger sig inte =) Fröja går mest runt och bara tittar hon är nöjd bara hon får vara med, det behöver inte hända så mycket.. Nu ligger hundarna helt utslagna efter att ha lekt hela förmiddan! Idag ska vi har storstädning här hemma, eller i vanlig ordning ska väl jag plocka, städa och hundarna dra fram sina leksaker och vara med överallt där jag är =)



Kram Emilie


Våran helg

Har bestått av promenader, bus i snön och massa mys inne.. Farmor var och hälsade på igår hundarna vart alldeles överlyckliga.. Verkar som att hundarna trivs med att vara inne och mysa nu när de är kyligt ute.. Tränade lite klicker här om dagen gick bättre än förväntat!

Senare idag ska vi nog ta med oss pappa ut på promenad.

Ha en trevlig 3:e advent!
Kram Emilie

Följa john..

Har kommit på att vi "leker" de näst intill varje dag här. Reser jag mig från soffan gör hundarna lika, går jag nånstans är dom hack i häl. Fröja är nog den som härmas mest =) om jag sträcker på mig gör hon de, när vi är ute tittar hon noga på vad konjack gör, om han tex kissar gör hon oxå de (vilket är perfekt nu när man vill ha henne rumsren) Mycke såna småsaker man märker hela tiden, mysigt är de! Konjack är så söt, han vill vara den "stora" hunden tror jag.. Om Fröja tar något hon inte får och jag inte är i samma rum kommer Konjack direkt och tittar på mig, skäller och springer till Fröja precis som att han ska visa när hon gör bus, sen ser han stolt ut när jag tar av Fröja de hon nu tagit.. Underbara hundar♥. Idag snöar de igen verkar som att vi ska få hur mycke snö som helst..



Såhär fint är de utanför vårat fönster...




Nu ska vi ut på promenad
Kram /Emilie


skogspromenad

Har nyss kommit in efter en promenad i skogen.. Tränade lite stanna kvar. vilket var lättare sagt än gjort med två hundar =) men ganska bra gick de.. Konjack hittar harspår, rävspår och rådjurspår.. Inte helt färska men han ville följa dom iaf vem vet kanske hade hittat nån hare =) Fröja gick mer runt och kollade på allting, hittade lite pinnar å så.. Synd att de blåser kallt och snöar, man blir och frysa så fort då.. Tog lite bilder när vi var ute, men vart som vanligt dålig kvalite..

   
Stanna kvar...




  
Konjack spanar och luktar så nosen blir alldeles snöig..



  
Fröja tycker träden är mest intressanta..


Nu ska hundarna få lite mat sen ska vi hälsa på mamma och pappa
kram /Emilie

TV

Blir så full i skratt ibland när jag kollar på tv och hundarna ligger bredvid. Kollar man tex på ett "hundprogram" sitter båda två helt blixtstilla, går fram till tvn emellanåt, bakom tvn för att kolla vart hunden tog vägen? Konjack Lägger huvudet på sne lyssnar och tittar direkt det är en ambulans, polis eller något annat som tutar på tvn. En morgon satt båda två stilla och kollade på pingu, hela programmet. Igår vart Fröja rädd och började morra lite när jag hade simpsons på.. Kul att se på dom =) Nu leker hundarna för fullt, verkar som att dom har någon typ av dragkamp med sina snören. Ska snart ut på promenad!

Kram /Emilie

Inne dag!

Vissa dagar han man inte lust att vara ute särskilt mycke, idag är en sån dag över 4 grader kallt allmänt grått och trist. Så idag har de blivit lite små promenader sen har vi mest varit inne och busat, så länge hundarna är nöjda kan vi lika gärna vara inne. Verkar inte gå nån nöd på dom =) dom leker för fullt i soffan, sj ska jag försöka städa lite! Senare på em ska vi nog träna lite klicker..

Lägger in lite bilder, dålig kvalite ja vet men ska försöka fixa en kamera snart!


     
Här är bilder på mina sötnosar när dom leker i soffan.. 


God morgon

Nu har vi precis kommit in efter våran morgon promenad, ganska kallt -4,5.. blir lite irriterad på dom som sköter vägarna, de har varit plusgrader nu dom senaste dagarna så varför kan man inte "skrapa" av vägarna från allt slask, å blötsnö. Nu när de fryst på och kommit lite mer snö är de ju rena rama isgatorna ute. höll på att slå omkull mig men lyckades hålla mig på benen. Fröja leker här i soffan med sina snören och sin boll.. Konjack däremot är morgontrött, han har bäddat ner sig bredvid mig i soffan, kom nyss och knuffa på datorn (som jag har i mitt knä) bara för att han vill ligga under täcket som jag har på mig =) är väl bäst att jag ställer undan datorn så han får vila en stund till.


              



Kram /Emilie

Sovdags!

Hundarna sover redan så jag tänkte göra desamma.. Här kommer bilder på mina sovande älsklingar!




Fröja!


Konjack!


Godnatt, Kram /Emilie

Lugn dag igen!

Idag har oxå varit en lugn dag. på förmiddan har Fröja vart hemma hos farmor, jag hade lite ärenden. Gått några promenader i lugnt tempo eftersom mitt knä gör ont! Behöver iofs träna på att gå lugnt eftersom konjack har en förmåga att dra i kopplet.. de ska tränas bort, nu när jag har två hundar funkar de inte om båda ska dra åt olika håll, konjack kan gå jätte fint de är bara de att han inte vill och att han ska testa matte! Fröja är jätte duktig att gå, lite jobbigt att hon ska stanna och ta precis allt i munnen kan vara pinnar, snö, gräs osv. Fast hon är ju bara en valp klart att hon är nyfiken =) Tror matte är mest rädd att hon ska få tag på nåt otäckt, är lite känslig för sånt =) Nu sover båda hundarna så jag ska passa på att fixa håret sen tänkte vi åka och hälsa på pappa!

/Kram Emilie

Promenad!

Nu på eftermiddan vart de en promenad hem till farmor och farfar med hundarna. Vi brukar gå över en åker dit där de är mycke snö så hundarna får pulsa ordentligt. Hemma hos farmor och farfar trivs hundarna som fiskarna i vattnet =) Där bjuds de alltid på godsaker, hundrna blir riktigt bortskämda. Konjack och farfar är bästa vänner, konjack älskar när han får följa med farfar till pannrummet och leka med pinnar, Fröja är mer farmors hund. Dom skulle nog kunna var där hela dagarna =) Nu sover hundarna gott och jag ska passa på att greja lite här hemma!

Kram /Emilie


Sådär!

Börjar få lite ordning på hemsidan nu.. Har aldrig haft någon hemsida så de är inte de lättaste att få till de =)
Idag har jag och hundarna tagit de lugnt, dom är trötta båda två (matte oxå) Vädret har inte heller varit de bästa, snöar och regnar, få se senare på em vad vi hittar på!


Favoritkorgen! Den drar dom runt överallt här i lägenheten och ska helst ligga där båda två!

//Emilie

Hej!

Sidan är under uppbyggnad hoppas på att komma igång och blogga så snart som möjligt!
//Emilie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0